Різдвяна просфора з Патріархом Любомиром22 січня 2011 року з нагоди 10-річчя Патріаршого служіння Блаженнішого Любомира Глави УГКЦ, відбулась зустріч єпископів, священиків, мирян з усіх Єпархій УГКЦ України. Це святкове дійство мало назву «Різдвяна просфора з Патріархом».

Від імені Сокальсько-Жовківської Єпархії разом з Владикою Михаїлом Колтуном на святі були присутні протосинкела о.мітрат Володимир Коткевич, єпархійний економ о.мітрат Михайло Грицишин, секретар-референт о.Ярослав Малиш, отці декани, священики та вірні Єпархії.

Парафію Чесного Хреста представляли о.Ярослав Царик, настоятель, який є Головою комісії мирян Сокальсько-Жовківської Єпархії, та парафіяни. Це голова ЛьвівськоїРіздвяна просфора з Патріархом Любомиром обласної ради п.Олег Панькевич, Богдан Семчук, Василь Хороший, Володимира Бортник, Андрій Олійник, Віктор Лаврін, Віталій Кологін та учасниці гурту «Знамення» Анастасія Попеско, Марта Пишна, Софія Грицаїшин.

У храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці Єпископ-помічник Київської Архиєпархії Владика Йосип Мілян ознайомив усіх гостей з ходом будівництва Патріаршого Собору та Патріаршої канцелярії. Згодом усі запрошені побували у Патріаршому Соборі Воскресіння, де всі разом колядували «Бог Предвічний народився».

Продовження «Різдвяної просфори» відбулося в міжнародному виставковому центрі в Києві на Броварському проспекті, і розпочалось словом Блаженнішого Патріарха Любомира. І так, як кожного року в Святий вечір, Блаженніший Любомир молився за всіх, кого Господь зібрав на «Різдвяну просфору», за усіх вірних УГКЦ, за померлих у 2010 році, за тих, хто в неволі, за хворих, терплячих, і за всіх жертводавців Церкви і Патріаршого Собору.

Далі виступив Президент Інституту релігії та суспільства Українського католицького університету п.Мирослав Маринович. Його слово було про Патріарше служіння Блаженнішого Патріарха Любомира Гузара.

Патріарх гостинно розділив «Різдвяну просфору» з усіма присутніми, яку роздавали Єпископи.

Ведучим святкової Різвяної коляди був народний артист України Євген Оніщук. 

Перед учасниками «Різдвяної просфори з Патріархом» виступали:

- Національний духовий оркестр України,

- Дитячий ансамбль зі Львова «Писанка»,

- Галицький камерний хор «Євшан»,

- Хор Патріаршого Собору «Воскресіння» м.Київ,

- Парафіяльний хор церкви святого Миколая, що на Аскольдовій могилі, м.Київ,

- Ансамбль «Сузір’я» Черкаського міського відділу культури,

- Хор катедрального храму «Преображення Господнього» м.Коломия Коломийсько-Чернівецької Єпархії,

- Вертеп з Національного університету «Києво-Могилянська Академія»,

- Парафіяльний хор сільської парафії з Рожнятівщини Івано-Франківської Єпархії.

На «Різдвяній просфорі» вітали Патріарха: Владики УГКЦ, Апостольський нунцій в Україні Архиєпископ Іван (Юркович) та Владика Станіслав Широкорадюк, єпископ Римо-Католицької Церкви в Україні, Катерина Ющенко з дітьми, екс-прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко, Арсеній Яценюк з родиною, представники влади, громадськості та жертводавці Патріаршого Собору.

На святі лунало многоліття Патріарху Любомиру Гузару.

"Get the Flash Player" "to see this gallery."

 
Опитування
Вам подобається новий дизайн парафільного сайту?
 
Пошук по сайту
Друзі сайту
Про рух "Подружні зустрічі"
Християнський сайт Кіріос
Аскольдова Могила - УГКЦ
Вхід/Реєстрація
Друзі сайту

Рух Християнських Сімей

Християнський портал Кіріос

Аскольдова Могила - УГКЦ

Парафія Кирила і Методія ВС

Терко
Студія розробки сайту
Веб-студія Люкс Сайт
Архів сайту
На сайті
На даний момент 72 гостей на сайті
Каталоги