Вітаємо!
25 вересня 2010 року в храмі Воздвиження Чесного Хреста м.Броди відбулась св. Тайна Вінчання над Пришляком Богданом Йосиповичем, який є родом зі села Ямельня Яворівського району Львівської області, що біля с.Страдч – відпустового місця нашого храму, та Громяк Галиною Михайлівною, яка є родом з м.Львова, а батьки Галини – з с.Пониква Бродівського району. Рідний брат Богдана - Михайло Пришляк - є парафіянином храму Чесного Хреста, який був свідком при св. Тайні Подружжя. Святу Тайну Подружжя уділив настоятель храму о.Ярослав Царик.

 

Бажаємо любов у сімї сповнити

Своїм подружнім життям.

В опіці й ласці Божій жити.

Здоровя, миру, щастя Вам!

 

Неділя 28 листопада 2010 року мала би бути однією зі звичайних неділь у році, коли люд приходить у храм, розмовляє з Всевишнім, отримує відраду, любов, слухає поради духовного наставника. Та цього разу виявилося, що у цьому місяці листопаді 2010 року випали три особливі дати в житті настоятеля храму Воздвиження Чесного Хреста. Поруч із датою свого дня народження, в отця Ярослава постали ще два визначних ювілеї – 15 років служіння Богові у храмі Воздвиження Чесного Хреста та 20 років подружнього життя. Після відправи дитячої літургії ближче до вівтаря підійшов гурт діточок, які віршовано вітали отця Ярослава та дарували квіти. Зворушений, духовний наставник благословляв маленьких парафіян. Побажання діток увінчав музичний номер – на сопілочках хлопчики виконали пісню «Многая літа» у два голоси. Після цього були поздоровлення від вдячних батьків маленьких артистів. Це вітала отця із ювілеєм дитяча християнська студія «Сто талантів», що зовсім недавно почала діяти при парафіяльній благодійній організації «Карітас-Броди». До вітань приєднався музичний гурт «Знамення» - талановиті молоді дівчата, що на високому професійному рівні виконали кілька пісень під інструментальний супровід. У студії «Сто талантів» дітки в невимушеній та комфортній атмосфері під наглядом педагогів-психологів проводять свій вільний час, спілкуються, розвиваються інтелектуально та духовно. Організовані працівниками студії гуртки дають можливість проявитись талантам та здібностям нашого підростаючого покоління. Надіємось, що на Різдвяні свята нас ще не раз порадують вихованці студії «Сто талантів». Адже зимою, коли холодно, падає сніг і сонце таке скупе на життєдайне проміння, святий Миколай та маленький Ісус на руках у Матінки Божої так прагнуть, щоб християнський люд возвеселився, відчуваючи постійну любов від Всевишнього!

Наталя Кондратенко,

керівник проекту "Соціальна та психологічна

підтримка дітей трудових мігрантів", БФ "Карітас"-Броди

 
 

 

свято родини - хрещення дитини
30 травня 2010 року в храмі Чесного Хреста відбулись святі Тайни Хрещення і Миропомазання над младенцем Хилем Миколою. Це друга дитина в сім’ї  Назара і Галини, які вінчалися в храмі Чесного Хреста 4 серпня 2007 року. Хресними батьками стали Бачинський Михайло з Луцька та Лотоцька Оксана – викладачка Українського Католицького Університету у Львові. На Хрещенні і Миропомазанні були присутні батьки Назара і Галини: Хиль Михайло з дружиною Олександрою і Бурмай Анатолій з дружиною Іриною, як дідусі і бабусі, і особливо приємно, що Євангеліє тримали два прадідусі: Бурмай Миколи та Карплюк Іван. 

Зібралась у храмі вся ваша родина,

На Хрещення і Миропомазання вашого сина.

За нього ми молимось Господу Богу,

Щоб мав він щасливу життєву дорогу.

 

 
11 жовтня 2010 року виповнилось 90 років парафіянці храму Воздвиження Чесного Хреста  сестриці Гладюк Софії Федорівні. Народилась Софія в селі Білявці Бродівського району.В 1940 році одружилася з Гладюком  Григорієм, а через три роки овдовіла, залишившись з двома маленькими дітками.В 1968 році пов’язала свою долю з рідним братом померлого чоловіка, Йосипом, який теж був вдівцем. З цього часу стала сестрицею храму Різдва Пресвятої Богородиці, а її чоловік Йосип - братчиком. З відродженням греко-католицької церкви  св. Юрія, у 1990 році, Софія стала сестрицею у відновленому храмі. З відкриттям у Бродах парафії Воздвиження  Чесного Хреста вона стала парафіянкою і сестрицею. Протягом багатьох років п. Софія ходить на дві Служби Божі - на 10.00 та на 12.00. Особливо їй подобається Свята Літургія для дітей. Софія належить до спільноти  « Матері в молитві», серед матерів - одна із найстарших. 12 жовтня 2010 року за ювілярку у храмі молилися о. Ярослав Царик і о. Андрій Семенюк. Після закінчення Святої Літургії настоятель храму о. Ярослав Царик подарував ікону святих Віри, Надії, Любови і матері їх Софії, а о. Андрій Семенюк - квіти. О. Ярослав промовив ювілярці такі слова: «Ви - молитвенниця нашої парафії, в якої є сильна віра в Господа Ісуса Христа. Ви практикуюча християнка, яка приймає Євхаристійного Ісуса!»

Ми всі, священники і вірні, вітаємо Вас і зичимо Вам доброго здоров’я. Хай Покров Божої Матері буде над Вами!

 

13.02.2010р. у храмі Воздвиження Чесного Хреста відбулись св. Тайни Хрещення і Миропомазання над Магдичем Дмитром, який народився 04.02.2010р.Б. Батьки: Андрій Магдич та Ярина Славінська вінчалися 12.08.2007р.Б. у нашому храмі. Хресними батьками стали в першій парі: Микитюх Євген і Молочій Альбіна зі Львова, а в другій – Черкашин Олексій та Духняк Оля з Бродів.

Щасливий час є день хрестин,

Велика і прекрасна дата.

Дмитро Ваш є християнин,

Витаємо ми маму й тата!

 

22 січня 2010 року в храмі Воздвиження Чесного Хреста відбулась св. тайна Подружжя над Довбетою Йосифом Михайловичем, родом із с.Комарівка, що проживає у м.Львові, та Гарасимчук Любовю Петрівною, парафіянкою храму Чесного Хреста.Вони обоє стали вдівцями кілька років назад.Св. тайну уділили о.Ярослав Царик та о.Павло Юрчак.Свідками стали Міколяш Віктор Йосипович зі Львова та Дичик Леся-Оксана Андріївна. На шлюбі була присутня сестра Йосипа - Шкварук Анна Михайлівна з Берлина.

 

17 вересня 2010 р.Б. виповнилося 75 років старшій сестриці церкви Воздвиження Чесного Хреста Софії Миколаївні Петренко. Народилася ювілярка в с.Лужок Старосамбірського району Львівської області. У 1965 році разом із чоловіком переїхали у м.Броди. З відродженням УГК Церкви стала активною практикуючою християнкою. Спочатку була парафіянкою церкви св. Юра м.Броди, а коли відкрилася парафія Воздвиження Чесного Хреста, стала сестрицею храму. В листопаді 1995 року була обрана старшою сестрицею церкви Чесного Хреста. І ось уже 15 років вона несе це служіння. Молились за ювілярку 19.09.2010р. о.Ярослав Царик, о.Андрій Семенюк, о.Павло Юрчак. 

 

 

Ваш ювілей - то мудрості пора.
Хай буде вдосталь і в житті, і в домі
Здоров'я, щастя, злагоди, добра,
Добробуту та щирої
любові!

Хай щастя панує у Вашому домі і радість у ньому живе,
здоровя міцного і щирої долі хай Бог посилає і Вас береже.

 

24 липня 2010 року в храмі Воздвиження Чесного Хреста м.Броди відбулась Свята Тайна подружжя над Дзьобою Тарасом, адміністратором сайту нашої парафії, сином Анатолія і Лесі, який навчається в Івано-Франківській Теологічній Академії, та Гаєвою Надією, донькою Степана і Галини, з с.Отинія Коломийського району Івано-Франківської області.

Чи є в світі година щасливіша за ту, коли зустрічаються два серця, щоб усе життя битися поруч; коли дві пісні зливаються в єдину - пісню Великого Кохання. Тож хай веде вас, молодята, щаслива доля спільною дорогою життя, встеленою калиновим цвітом любові і подружньої вірності. Хай зійде на вас благодать Господня щирим батьківським благословенням, осяє своєю святістю, аби жили ви в радості і щасті, злагоді і достатку, в пошані від людей і в правді перед Богом. Нехай завжди звучить у ваших серцях мелодія весільної пісні і сонцем сяють веселкові кольори рушничка спільної долі.

Щастя вам бажаєм, молодята,
І кохання – цілий океан,
Щоб добра нажили ви багато
Та по дітях виконали план.

Щоб своє гніздечко будували
І любились, наче голуби,
Щоб подружні ваші дні минали
Без печалі, смутку та журби.

Хай над вами буде небо ясним
І сіяє сонечко завжди,
Щоб життя у вас було прекрасним
Без розчарування та біди.

Щоб не стрілись негаразди жодні;
Пам’ятайте: з вами сам Ісус,
Із небес спустився він сьогодні,
Щоб благословити ваш союз.

Віримо, що в злагоді та мирі
До кінця пройдете спільний шлях
Й почуття палкі, взаємні й щирі
Пронесете у своїх серцях!

 
Опитування
Вам подобається новий дизайн парафільного сайту?
 
Пошук по сайту
Друзі сайту
Про рух "Подружні зустрічі"
Християнський сайт Кіріос
Аскольдова Могила - УГКЦ
Вхід/Реєстрація
Терко
Студія розробки сайту
Веб-студія Люкс Сайт
Архів сайту
  • квітня, 2010
  • березня, 2010
  • лютого, 2010
  • січня, 2010
  • грудня, 2009
  • листопада, 2009
  • жовтня, 2009
  • вересня, 2009
Кнопка нашого сайту

Парафіяльний сайт м.Броди

Розмістіть нашу кнопку у вас на сайті
Поширюймо слово Боже!
На сайті
На даний момент 51 гостей на сайті
Каталоги