Неділя 28 листопада 2010 року мала би бути однією зі звичайних неділь у році, коли люд приходить у храм, розмовляє з Всевишнім, отримує відраду, любов, слухає поради духовного наставника. Та цього разу виявилося, що у цьому місяці листопаді 2010 року випали три особливі дати в житті настоятеля храму Воздвиження Чесного Хреста. Поруч із датою свого дня народження, в отця Ярослава постали ще два визначних ювілеї – 15 років служіння Богові у храмі Воздвиження Чесного Хреста та 20 років подружнього життя. Після відправи дитячої літургії ближче до вівтаря підійшов гурт діточок, які віршовано вітали отця Ярослава та дарували квіти. Зворушений, духовний наставник благословляв маленьких парафіян. Побажання діток увінчав музичний номер – на сопілочках хлопчики виконали пісню «Многая літа» у два голоси. Після цього були поздоровлення від вдячних батьків маленьких артистів. Це вітала отця із ювілеєм дитяча християнська студія «Сто талантів», що зовсім недавно почала діяти при парафіяльній благодійній організації «Карітас-Броди». До вітань приєднався музичний гурт «Знамення» - талановиті молоді дівчата, що на високому професійному рівні виконали кілька пісень під інструментальний супровід. У студії «Сто талантів» дітки в невимушеній та комфортній атмосфері під наглядом педагогів-психологів проводять свій вільний час, спілкуються, розвиваються інтелектуально та духовно. Організовані працівниками студії гуртки дають можливість проявитись талантам та здібностям нашого підростаючого покоління. Надіємось, що на Різдвяні свята нас ще не раз порадують вихованці студії «Сто талантів». Адже зимою, коли холодно, падає сніг і сонце таке скупе на життєдайне проміння, святий Миколай та маленький Ісус на руках у Матінки Божої так прагнуть, щоб християнський люд возвеселився, відчуваючи постійну любов від Всевишнього!

Наталя Кондратенко,

керівник проекту "Соціальна та психологічна

підтримка дітей трудових мігрантів", БФ "Карітас"-Броди

 
 
11 жовтня 2010 року виповнилось 90 років парафіянці храму Воздвиження Чесного Хреста  сестриці Гладюк Софії Федорівні. Народилась Софія в селі Білявці Бродівського району.В 1940 році одружилася з Гладюком  Григорієм, а через три роки овдовіла, залишившись з двома маленькими дітками.В 1968 році пов’язала свою долю з рідним братом померлого чоловіка, Йосипом, який теж був вдівцем. З цього часу стала сестрицею храму Різдва Пресвятої Богородиці, а її чоловік Йосип - братчиком. З відродженням греко-католицької церкви  св. Юрія, у 1990 році, Софія стала сестрицею у відновленому храмі. З відкриттям у Бродах парафії Воздвиження  Чесного Хреста вона стала парафіянкою і сестрицею. Протягом багатьох років п. Софія ходить на дві Служби Божі - на 10.00 та на 12.00. Особливо їй подобається Свята Літургія для дітей. Софія належить до спільноти  « Матері в молитві», серед матерів - одна із найстарших. 12 жовтня 2010 року за ювілярку у храмі молилися о. Ярослав Царик і о. Андрій Семенюк. Після закінчення Святої Літургії настоятель храму о. Ярослав Царик подарував ікону святих Віри, Надії, Любови і матері їх Софії, а о. Андрій Семенюк - квіти. О. Ярослав промовив ювілярці такі слова: «Ви - молитвенниця нашої парафії, в якої є сильна віра в Господа Ісуса Христа. Ви практикуюча християнка, яка приймає Євхаристійного Ісуса!»

Ми всі, священники і вірні, вітаємо Вас і зичимо Вам доброго здоров’я. Хай Покров Божої Матері буде над Вами!

 

17 вересня 2010 р.Б. виповнилося 75 років старшій сестриці церкви Воздвиження Чесного Хреста Софії Миколаївні Петренко. Народилася ювілярка в с.Лужок Старосамбірського району Львівської області. У 1965 році разом із чоловіком переїхали у м.Броди. З відродженням УГК Церкви стала активною практикуючою християнкою. Спочатку була парафіянкою церкви св. Юра м.Броди, а коли відкрилася парафія Воздвиження Чесного Хреста, стала сестрицею храму. В листопаді 1995 року була обрана старшою сестрицею церкви Чесного Хреста. І ось уже 15 років вона несе це служіння. Молились за ювілярку 19.09.2010р. о.Ярослав Царик, о.Андрій Семенюк, о.Павло Юрчак. 

 

 

Ваш ювілей - то мудрості пора.
Хай буде вдосталь і в житті, і в домі
Здоров'я, щастя, злагоди, добра,
Добробуту та щирої
любові!

Хай щастя панує у Вашому домі і радість у ньому живе,
здоровя міцного і щирої долі хай Бог посилає і Вас береже.

 

 

18 березня 2010 р. виповнилося 55 років парафіянці храму Чесного Хреста Оксані Лош. В теплій родинній атмосфері зібралася родина Оксани, працівники пенсійного фонду, друзі, які вітали її з святом. Привітав Оксану з ювілеєм і настоятель церкви Чесного Хреста о.Ярослав Царик з їмостю Галиною та дітьми.

З ювілейним днем витаєм,

Бажаєм щастя і добра,

І щиро Богородицю за Вас благаєм,

Щоб своїм покровом обняла.

На світлині: ювілярка Оксана Лош (Ситків) з чоловіком Миколою та сім’єю о.Ярослава Царика.

 
19 лютого 2010 року Божого святкувала свій ювілей - 50-річчя парафіянка храму Воздвиження Чесного Хреста заступник директора гімназії по навчально-виховній частині Оксана Андріївна Демидчук. З нагоди цього свята, ювілярку привітали в храмі Воздвиження Чесного Хреста о.Ярослав Царик та гімназійний хор "Співаночка" під керівництвом Ірини Корольчук, подарувавши їй пісню "Дякуємо Богові".
Із ювілеєм щиро Вас вітаєм,
І Господа за Вас молім.
В дарунок пісню Вам співаєм,
Щоб з Богом жили в світі цім!
 

На свято Богоявлення відбувся чин благословення і освячення нового дому родини Клим, Ігора і Світлани, яка належить до парафії Воздвиження Чесного Хреста. Клим Ігор Васильович обіймає посаду голови Бродівської районної ради, а його дружина Світлана Володимирівна – приватний підприємець. Чин посвячення здійснив о.Ярослав Царик – настоятель храму. Співали учасниці молодіжного хору Настя Попеско, Софія Грицаїшин, Марта та Віка Пишні. о.Ярослав привітав п.Ігора і п.Світлану з освяченням оселі. На посвяченні дому була вся родина Ігора Клима – дружина Світлана, сини Олег, Ярослав, Дмитро та мама Надія.  

У цю Йорданську прекрасну днину

Вітаю Вашу християнську родину

І засилаю вітання Вам всім,

Що поселяєтесь у новий дім.

Окроплюєм водою

Йорданською святою,

Щоб Ви в достатку жили

І Господа славили.

 

 

Вітаємо о.Павла з Днем Народження

 


Священики храму Воздвиження Чесного Хреста, братство, сестринство, вся парафіяльна спільнота вірних вітає о.Павла Юрчака з 30-річчям.

Всечесний отче Павле!

8 січня 2010 року на свято Собор Пресвятої Богородиці вже минуло 4 роки, як Ви служите в нашому храмі. І сьогодні, 15 січня 2010 року, у Вас величне свято -  30-річчя. Ми Вам бажаємо Божого благословення на Вашій пастирській ниві, здоров’я, родинного щастя, духовної радості та многих благих літ життя.


Всечесний отче! Витаєм Вас

У цей день знаменний.

Славіте Господа Ви повсякчас,

Хай буде шлях Ваш благословенний!!!

 

 

19 грудня 2009 року Божого відбувся чин освячення оселі учасниці ансамблю «Християнський схід» Прорвіної Ірини. Чин освячення здійснив о.Ярослав Царик. Співав ансамбль «Християнський схід». На освяченні були присутні: мама Ірини, Ольга Миколаївна, та сестра Олена з чоловіком Михайлом і дітьми Антоном і Олександрою.

Радісно і приємно у Вашій квартирі,

Ми сьогодні чин її освячення здійснили.

Бажаю, щоб Ви жили в любові і мирі,

І щоби Господа завжди в житті хвалили.

 
Опитування
Вам подобається новий дизайн парафільного сайту?
 
Пошук по сайту
Друзі сайту
Про рух "Подружні зустрічі"
Християнський сайт Кіріос
Аскольдова Могила - УГКЦ
Вхід/Реєстрація
Терко
Студія розробки сайту
Веб-студія Люкс Сайт
Архів сайту
  • квітня, 2010
  • березня, 2010
  • лютого, 2010
  • січня, 2010
  • грудня, 2009
  • листопада, 2009
  • жовтня, 2009
  • вересня, 2009
Кнопка нашого сайту

Парафіяльний сайт м.Броди

Розмістіть нашу кнопку у вас на сайті
Поширюймо слово Боже!
На сайті
На даний момент 51 гостей на сайті
Каталоги