В одну з сонячних субот вересня мешканці Бродів із зацікавленням спостері­гали, як до церкви Воздвиження Чесного Животворящого Хреста ще зранку поспішали жінки у виши­ванках - тут відбувся IV  з'їзд мирянського руху спільноти «Матері в мо­литві» Сокальсько-Жовківської єпархії. Треба сказа­ти, що ця молитовна спільнота в духовному житті вірних УГКЦ - явище особливе, бо саме мате­ринська молитва найблагальніша, найчистіша, найщиріша, найсильніша, найревніша, коли йдеться про долю дітей, а отже й ук­раїнського народу та Ук­раїни. В єпархії діє 30 та­ких спільнот, представни­ки 15 з них з'їхалися в цей день на спільну молитву у Броди. Бродівська спіль­нота «Матері в молитві» — наймолодша в єпархії і перша на Брідщині. Вона була започаткована з ініціативи настоятеля хра­му Воздвиження Чесного Животворящого Хреста о.Ярослава Царика у грудні минулого року - в переддень свята Святої Анни. І коли збирається на свої молитовні зібрання спільнота матерів у Бро­дах, на тетраподі у храмі Чесного Хреста лежить прекрасна ікона святої Анни, яка тримає на руках Діву Марію - саме її ма­ють за взірець члени цієї молитовної спільноти. Бути слугинею спільноти о.Ярослав благословив Руслану Гулу, педагога за фахом...

У брідському IV з'їзді взяли участь більше 200 учасниць спільноти «Ма­тері в молитві». їх усіх го­стинно зустрічали брідські матері. Привітання учасни­кам з'їзду надіслав єпископ Сокальсько-Жовківської єпархії Владика Михаїл Колтун. Віце - канцлер єпархії о.Петро Звір представив капелана спільноти, священика церкви Петра і Павла з Сокаля о.Ярослава Валюха, який зачитав це вітання.

Святу літургію за намірення спільноти «Матері в молитві» відслужив голо­ва мирянського руху Сокальсько-Жовківської єпархії о. Ярослав Царик разом з о.Ярославом Збитковським - духовним настав­ником спільноти «Матері в молитві» церкви архістратига Михаїла м.Сокаля.

Вела з'їзд і молитви го­лова спільноти «Матері в молитві» в Україні Віра Чмелик. Цілий день звучали у церкві молитви, духовні пісні - матері молилися за щасливу долю своїх дітей і дітей всієї України, за те, щоб жили вони з вірою у серці та за Господніми за-повіддями. Акафіст до Божої Матері перед іконою «Виховання», сповідь і причастя, до якої приступали багато ма­терів, їх свідчення про зцілення, яке отрима­ли через віру і ревні моління (приміром,

мирянка Міля Поважняк, керівник Сокальської спільноти на з'їзд прибула з ру­кою в гіпсі, а додому поверталася уже без перелому в руці - за свідченням лікарів - і гіпсу).

Яскрава процесія учасниць з'їзду з хо­ругвами квітами і ду­ховними піснями пройшла центральними ву­лицями Бродів, поставила до пам'ятника І.Франку і Т.Шев­ченку кошики квітів у вигляді серця. Біля пам'ятника Т.Г.Шевченку до учасниць з'їзду з духовними настано­вами про значення молитви в житті кожного християни­на — молитви особистої, ро­динної, спільнотної, церков­ної, молитви, яка підносить серце до Господа, допомагає відкидати гріх і виби­рати добро зверьнувся о. Ярослав Царик. Велично пролунав на площі духовний гімн «Боже великий, єдиний... »

Справді, якась невиди­ма животворна сила очи­щала душу, коли матері за­палювали свічечки, викла­даючи карту України, і мо­лилися за свою державу, за своїх дітей, за греко-католицьку віру і церкву, яка в ці дні відзначає 20-річчя свого виходу з підпілля.

У програмі з'їзду були і молитви до святого Шарбеля, мощі якого якраз пе­ребували у храмі Воздвиженнян Чесного Животворящого Хреста.

Бродівська спільнота «Матері в молитві» підго­тувала на подвір'ї храму трапезу для всіх учасників

з'їзду.

Г.ПЕТРУСЬ. 

 

 


DSC0261

DSC0268

DSC0276

DSC0282

DSC0284

DSC0298

DSC0304

DSC0343

DSC0351

DSC0367

DSC0383

DSC0390

DSC0406

DSC0407

DSC0416

DSC0435

DSC0440

DSC0459

DSC0467

DSC0502

DSC0510

DSC0515
 

 
Опитування
Вам подобається новий дизайн парафільного сайту?
 
Пошук по сайту
Друзі сайту
Про рух "Подружні зустрічі"
Християнський сайт Кіріос
Аскольдова Могила - УГКЦ
Вхід/Реєстрація
Терко
Студія розробки сайту
Веб-студія Люкс Сайт
Архів сайту
  • квітня, 2010
  • березня, 2010
  • лютого, 2010
  • січня, 2010
  • грудня, 2009
  • листопада, 2009
  • жовтня, 2009
  • вересня, 2009
Кнопка нашого сайту

Парафіяльний сайт м.Броди

Розмістіть нашу кнопку у вас на сайті
Поширюймо слово Боже!
На сайті
На даний момент 51 гостей на сайті
Каталоги