Молодіжний, Улюблений

 Молодіжний хорЛітнього, але дощового дня, у день вшанування пам’яті святого Онуфрія, у Підгорецькому монастирі Благовіщення Пресвятої Богородиці відбувся відпуст. Та, незважаючи на несприятливу погоду, сюди прибули віряни не тільки з Брідщини, а й з інших районів Львівщини. На запрошення ігумена монастиря о. Віктора, у святій Божественній Літургії з нагоди цього свята взяв участь молодіжний церковний хор храму Воздвиження Чесного Животворящого Хреста з м. Броди. Після Богослужіння юні хористи мали нагоду ближче познайомитися з монастирем і наповнити свої серця незабутніми враженнями.

 Молодіжний церковний хор діє при храмі уже вісім років. Ініціатором його створення став настоятель о Ярослав Царик, а регентом - Галина Немерко. Керувати юними хористами - відповідальна справа. На запитання своїх підопічних про те, чи легко працювати з хористами, Галина Богданівна відповіла: «Диригент - це моя професія. Тому, коли мені запропонували стати регентом такого цікавого колективу, я відразу погодилася. До того ж з дитинства я також співала в хорі, тому сумнівів, щодо того, братися чи не братися, не було».
 Хор відвідують тридцять чотири учасники. Перші хористи вже навчаються у вищих навчальних закладах, але, як тільки випадає нагода, приходять до храму, щоб співати Службу Божу, ще раз поринути у неповторну атмосферу високої музики і духовності.
 Сьогодні «новачки» в колективі мають змогу на слух переймати і вивчати Святу Літургію від старших друзів. Окрім Святої Літургії, хористи виконують і духовні пісні. Тексти і музика в них особливі, адже розраховані вони, передусім, на юних вірян. До речі, слова для багатьох пісень, зокрема, «Зелені свята», «Вербна неділя», «Новий рік у храмі», «Пісня для двох сердець», написав о. Ярослав Царик, а музику до них - парафіянка Світлана Панчишин.
 Щонеділі, о дванадцятій годині, у храмі служиться Служба Божа для дітей і молоді, на якій співає саме молодіжний хор. На це богослужіння з задоволенням приходять не тільки маленькі віряни, а й їх батьки. Між іншим, часто буває так, що не тато з мамою приводять дітей до церкви, а хлопчики й дівчатка просять тата й маму йти з ними на службу. Цьому радіє настоятель о. Ярослав.
 Хочу наголосити, що молодіжний хор завжди відкритий для нових талантів і щи рих сердець виконавців. Приходьте, не пошкодуєте! А комп’ютери і телевізори - вас хай трохи зачекають.

DSC05081.JPG

DSC05083.JPG

DSC05086.JPG

DSC05107.JPG

DSC05109.JPG

DSC05114.JPG
 
А. Попеско,
 учасниця молодіжного церковного хору храмц Воздвиження Чесного Животворящого Хреста, м. Броди. 



 
Опитування
Вам подобається новий дизайн парафільного сайту?
 
Пошук по сайту
Друзі сайту
Про рух "Подружні зустрічі"
Християнський сайт Кіріос
Аскольдова Могила - УГКЦ
Вхід/Реєстрація
Терко
Студія розробки сайту
Веб-студія Люкс Сайт
Архів сайту
  • квітня, 2010
  • березня, 2010
  • лютого, 2010
  • січня, 2010
  • грудня, 2009
  • листопада, 2009
  • жовтня, 2009
  • вересня, 2009
Кнопка нашого сайту

Парафіяльний сайт м.Броди

Розмістіть нашу кнопку у вас на сайті
Поширюймо слово Боже!
На сайті
На даний момент 51 гостей на сайті
Каталоги