Милосердя для нас і всього сотворіння
Воскреслою силою є.
Христос, що помер - Він Воскрес,
І всім милосердя дарує своє.

ХРИСТОС ВОСКРЕC! ВОІСТИНУ ВОСКРЕС!

Воскресіння Христове здивувало тамтешній тогочасний світ і не перестає дивувати сьогодні і нас з вами. На саму вістку, що Христа немає в гробі, появляється природна думка – вкрали. Навіть у розумі ця подія не вкладалася, що Христос воскрес із мертвих, а ще до того, що він живий, є між нами, що всіх бачить і кожного проникає. Перейти від земного виміру думання в світ духовний є занадто незвично для людини і природними силами людині без ласки Божої це неможливо.

Не легшим колись було признати, що Бог сотворив світ і всі закони в ньому, дав життя всьому сотворінню і нас привів у світ, запевняючи нам повний достаток.

Хіба не важко було признати Бога і Його спасенний задум? Ми не сприймали цього  достатку Божої волі і вибирали для себе гріх, за що тепер каємося. Ми поводилися в цьому світі чужими, недооцінюючи в житті природного Божого дару  повітря, землі і все що на ній, а також надприродних дарів Святого Духа.

Сьогодні ми стоїмо перед тяжкими викликами життя, які здавалось би не під силу людським можливостям їх подолати. Гідність і життя людини наражені на знівечення. Свобода людини, як дар Божий, знецінюється і нищиться ворогом зовнішнім і внутрішнім. Гідність людини втрачається перед загрозливими діями гордині, наживи, сили і слави. В очах людини майбутність безнадійно загрозлива.

І тут приходить подія, яка розбиває всілякі сум'яття розуму - Христос Воскрес. Він вселяє в нас віру, яка є вища понад всілякий людський розум і дає впевнення перемагати, наступати на всяку ворожу силу і при тому, що нам нічого не пошкодить. Господь вселяє віру, що Він переміг ворога, який тримав нас в темряві гріха і страху, нівечив нашу людську природу і доводив до безрадного стану життя.

Тепер для того, хто вірить, що Христос Воскрес:
– Христос є переможець смерті і всього, що веде до смерті;
– Христос за нас помер і воскрес, щоб ми жили;
– Христос за нас надолужив Небесному Отцеві за наші гріхи, щоб ми були помилувані;
– Христос нам прощає наші гріхи у своєму безмежному милосерді, щоб ми увійшли в ласку Божу;
– Христос за нас заступається своєю ласкою перед Божою справедливістю, щоб нас удостоїти нагороди дочасної і вічної; 
і хто не спротивляється, а довіряється Богові, йому є запевнена воскресла сила Божа, яка в нашому тілі перемагає смерть і все, що веде до смерті.

В світлі Христового Воскресіння тепер вороги нехай тремтять. А ми віримо в Христа і Його об’явлену нам силу, яку Він, маючи, нам її дає. До такого впевненого довір’я, з Божої ласки, прийшли апостоли і їх послідовники, які своїм життям відважно свідчили про силу і віру, з Доброї Новини, якою вони перемогли «полки» і доступали чудес витривалості, зцілення, оздоровлення і воскресіння.

В світлі Христового Воскресіння наші труднощі набирають підґрунтя, на якому нам запевнена перемога, щоб ми з такою великою вірою, як апостоли, сприймали Христове воскресіння і ще з більшою радістю сприймали в пережитих труднощах нашу перемогу.

Тому з впевненням, що Христос Воскрес і нам запевнив свою славу, вітаю усіх вас. Хай усі ласки, які приходять з воскреслим Христом, стануть кожному в його земній боротьбі успішними.

Серед людських переживань Ангел Господній до Богородиці мовить: «Радуйся! Твій Син воскрес, даючи світові велику милість». І Ти, як ніхто інший, не сумніваючись, повірила і цю радість не тільки переказуєш, але із запевненням даєш нам. Тому заявляємось Тобі у наших переживаннях в умовах війни і загроз для нашого життя у вірі, надії і любові, загроз для нашої державності, загроз для миру і нашої єдності, загроз втрати вікових досягнень в змаганнях за кращу долю, загроз від хвороб, бідності і різних нещасть мовимо: "Пресвята Богородице, Ти є Брамою для усіх загрожених у зневірі, відкрий нам двері милості своєї «щоб, надіючись на Тебе, ми не погибнули, але ізбавилися від бід, Ти бо єси спасення роду християнського».

В спільній радості Воскресіння Христового заявляємось у братній любові з потребуючими і Христос, що Воскрес і є між нами, хай нам запевнить своєї ласки на кожний час.

Благовість Воскреслого Спаса Ісуса Христа, любов Бога Отця і причастя Святого Духа нехай буде з усіма нами.

ХРИСТОС ВОСКРЕС!            ВОІСТИНУ ВОСКРЕС!

† Михаїл Колтун
єпископ Сокальсько-Жовківський

Посилання: http://www.sokaleparchy.org.ua/index.php/2011-04-21-17-14-24/2146-arkhyiereiske-poslannia-mykhaila-koltuna-iepyskopa-sokalsko-zhovkivskoho-na-paskhu-2016-r-b-do-sviashchenykiv-monakhiv-monakhyn-virnykh-brativ-i-sester-sokalsko-zhovkivskoi-ieparkhii-uhkts-ta-usikh-liudei-dobroi-voli

 
casus telefon
casus telefon
film izle
telefon dinleme programı
casus telefon
casus telefon
casus telefon
telefon dinleme
casus telefon