28 липня 2016 року в молодіжному таборі «Божий дивосвіт», що у с. Королівка Бродівського деканату пройшов день любові до довкілля.

Табір організував о. Руслан Жигиль, який є відповідальним за молодь у вищезгаданому деканаті.

Протягом дня близько 160 учасників роздумували про роль християнина у світі в контексті сучасних екологічних викликів. Провадив ці роздуми референт Бюро УГКЦ з питань екології Сокальсько-Жовківської єпархії о. Тарас Дзьоба.

У повчальному слові о. Тарас наголосив: «Цей Рік Божого Милосердя є нагодою переосмислити своє ставлення до світу, зокрема поглянувши на світ очима Творця, варто прагнути позитивних змін у ньому. І ці зміни починаються з кожного із нас, з перегляду нашої поведінки на природі, з піднятого папірця та інших дружніх до довкілля дій».

В рамках екодня учасники табору роздумували і про важкість екологічного гріха, зокрема через осмислення його наслідків, було згадано і те, що св. Іван Павло ІІ залічував екологічний гріх до кагорти гріхів, що кличуть про помсту до неба.

Продовжився екологічний день вікторинами та конкурсами, які організували партнери екологічної комісії - НПП «Північне Поділля».

Загалом учасники табору залишилися задоволеними екоднем, адже кожен активний учасник отримав заохочувальний тематичний подарунок.

Посилання: http://www.sokaleparchy.org.ua/index.php/dija/komis/2280-den-liubovi-do-dovkillia-provedeno-u-dytiachomu-tabori-v-s-korolivka

 

 

9 травня молодь парафії Успіння Пресвятої Богородиці смт Підкамінь разом з настоятелем храму та деканом о. Михайлом Бакаєм здійснили велопробіг парафіями Підкамінського деканату.

Учасники пробігу вирушили від деканального храму в Підкамені та відвідали церкви в селах Нем’яч, Попівці, Тетильківці та Накваші. В кожній святині молилися один десяток вервиці, а потім слухали розповіді про історію села, місцевого храму і про події переслідування в радянський час.

У Накваші відбулася підсумкова вікторина, під час якої молодь відповідала на запитання про історію тих місці, які вони відвідали.

Велопробіг ініційований самою молоддю і відбувається вже втретє. Цього року захід був присвячений українським воїнам та за мир в державі.

Підтримали молодіжну ініціативу: Львівська освітня фундація, Підкамінський деканат та місцеві священики.

Долучилися до даної ініціативи молоді парафіяни з сіл Нем’яч та Накваші, а також дорослі. Разом до вісімдесят осіб.

Отець-декан Михайло Бакай зазначив, що «молоді парафіяни Підкаменя дбають за духовний зріст не тільки у своїй парафії, але мандрують в інші місця, щоб залучити молодих людей до церковного життя. Також вчаться відпочиваючи пізнавати і прославляти Бога».

Прес-служба єпархії

Посилання: http://www.sokaleparchy.org.ua/index.php/dekanat1/164-pidkaminskyi/novyny-dekanatu/2194-pidkaminska-molod-zdiisnyla-veloprobih-parafiiamy-dekanatu

 

15 травня в стм Олесько відбулася зустріч представників церковних братств парафій Олеського деканату з метою розгляду положень «Парафіяльного правильника».

Зустріч розпочалася Молебнем до Пресвятої Богородиці, який очолив о. Ігор Суходольський, протопресвітер Олеський.

Опісля, священики деканату та присутні представники ознайомилися з положеннями «Парафіяльного правильника».

Найперше о. Ігор розповів про завдання для нашої Церкви на сьогодні та перспективи для розвитку в контексті стратегії УГКЦ «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом», та розповів про зміст «Парафіяльного правильника» положення (створення) виборів у парафії пастирської та екомічної ради і впровадження його у життя парафії.

На закінчення зустрічі о. Ігор Суходольський подякував усім присутнім представникам церковним братств за їх жертовне парафіяльне служіння та побажав нових успіхів у праці для духовного зростання парафій та загалом для розвитку нашої УГКЦ.

Повідомляє інформаційна служба Олеського деканату

Посилання: http://www.sokaleparchy.org.ua/index.php/dekanat1/163-oleskyi/novyny-dekanatu/2198-predstavnyky-parafii-oleskoho-dekanatu-rozhlianuly-parafiialnyi-pravylnyk

 

У Бродах відбувся форум мирянських спільнот30 грудня 2015 року в академічній залі Бродівської гімназії ім. Івана Труша відбувся форум мирянських спільнот «Ідіть і ви в мій Виноградник» для сімдесяти двох представників парафіяльних громад Бродівського та Підкаменецького деканатів Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ.

Розпочався форум колядою парафіяльного гурту «Гармонія душі» парафії Чесного Хреста м. Броди та всіх учасників. Ведучим форуму був о. Ярослав Царик голова комісії мирян Сокальсько-Жовківської єпархії. Привітала всіх учасників християнського заходу директор гімназії п. Надія Присяжнюк. Доповідь про роль та служіння мирян у Церкві виголосив о. Василь Білаш, голова комісії УГКЦ у справах мирян, якийУ Бродах відбувся форум мирянських спільнот наголосив на покликанні та місії мирян свідчити Христа. Він розповів членам мирянських спільнот про життя та мученичу смерть страдецьких новомучеників о. Миколи Конрада і дяка Володимира Прийми, і разом з усіма учасниками звершив молитву до Блаженного Володимира, який є покровителем мирян в УГКЦ.

 

 Храм ВЧЖХ у місті Броди отримав привілей відпусту Ювілейного року милосердя Божого20 грудня, згідно Декрету єпископа, привілей відпусту Ювілейного року милосердя Божого отримав храм Чесного Хреста Господнього в місті Броди.

Богослужіння очолив єпископ Сокальсько-Жовківський Михаїл Колтун. Участь у спільній молитві взяли священики Бродівського та Підкамінського деканатів. Спершу відбувся Молебний чин із процесією та відкриттям ювілейних дверей. Відтак було звершено Божественну Літургію та роздано усім присутнім ювілейні іконки.

 

Свято Миколая –радість дітей19 грудня 2015 року з нагоди свята святого Миколая в храмі Воздвиження Чесного Хреста м.Броди служились три Святі Літургії.

Після Святих Літургій о 8-00 ,яку служив о.Тарас Дзьоба та о 10-00 яку служили отці Ярослав Царик та Андрій Семенюк всіх вірян від помічників святого Миколая частували солодощами а хористів ще шоколадками і печивом від Київського міського фонду «Футбенк».

О 17-00 годині для дітей служилась Служба Божа за участю дитячого хору «Дзвін» під керівництвом Ольги Баліцької. Святу Літургію відслужили настоятель храму о.Ярослав Царик та сотрудник о.Андрій Семенюк.

 

27 вересня у храмі Воздвиження Чесного Хреста Господнього м. Броди відсвяткували престольний празник.

 
casus telefon
casus telefon
film izle
telefon dinleme programı
casus telefon
casus telefon
casus telefon
telefon dinleme
casus telefon