Блаженніший святослав та Кир Михаїл Колтун

12 липня 2011 року у день Катедрального празника свв. апп. Петра і Павла, Сокальсько-Жовківська єпархія урочисто відзначила 10-ту річницю приїзду Івана Павла ІІ в Україну та проголошення його Блаженним Католицької Церкви. З першим офіційним візитом до єпархії, на свято прибув Блаженніший Патріарх Святослав Шевчук, Глава УГКЦ, який з Правлячим Архиєреєм Михаїлом Колтуном відслужили подячну Святу Літургію.На це величаве свято прибуло багато священиків з усіх деканатів Сокальсько-Жовківської єпархії,а також і вірних з різних парафій.

Проповідуючи під час спільної молитви, Блаженніший Святослав зазначив: «Сьогодні разом з вами я хотів би відсвяткувати, пригадати 10-ліття приїзду до України Блаженного Папи Івана Павла ІІ, коли ми, на власні очі, могли побачити Петра наших днів та почути його слово… 10 років тому Святіший Отець подарував нам блаженних новомучеників, які подібно як св. Йосафат, своєю кров’ю, запечатали навіки єдність Української Церкви з Апостольським престолом».

 

Говорячи про роль мучеників, які віддали своє життя за єдність Церкви, Блаженніший зауважив: «Кров мучеників кличе до кожного з вас: «Не дайте себе обдурити ложними пророками, які намагаються якимось чином знищити пошану нашої Церкви до Святішого Отця». Відтак проповідник закликав до єднання: «Будьмо в єдності з тим, хто має ключі Царства небесного і через якого ворота адові нас не подолають».

Правлячий Архиєрей Сокальсько-Жовківської єпархії, Владика Михаїл Колтун, подякув за «перший візит молодому патріархові» до Катедрального храму і підкреслив важливість «апостольського приємства» у церковному служінні. Відтак подарував Блаженнішому Святославу копію чудотворної ікони Сокальської Богородиці Потішення.

Звертаючись до чисельно присутніх священнослужителів, які здебільшого стояли серед люду Божого у храмі вірних, Блаженніший зауважив, що «священики сьогодні відчувають, як часами в церкві може бути тісно», але «це гарний знак, що сьогодні священики стоять між мирянами, бо перед Богом всі рівні». Далі Глава УГКЦ поставив в приклад постать о. Маркіяна Шашкевича, який душпастирював на теренах теперішньої Сокальсько-Жовківської єпархії. Його гасло було: «Іти в народ і говорити народу його мовою», тому о. Маркіян має бути взірцем доброго священика. Далі Блаженніший побажав усім священнослужителям: «Щоб кожен з вас був ще одним Маркіяном».

Після Божественної літургії увесь Божий люд помолився в наміренні Святішого Отця, щоб отримати Повний відпуст. Відтак із привітаннями в знак цієї події 10-тої річниці приїзду святійшого отця Івана ПавлаІІ в Україну,та катедрального празника свв.апп.Петра і Павла звернулися до Блаженійшого Патріарха Святослава, до Преосвященного Єпископа Михаїла і до всіх присутніх голова обласної ради п.Олег Панькевич, представники районних адміністрацій на теренах яких є Сокальсько –Жовківська єпархія та місцевої влади м.Сокаля. На завершення Блаженніший Святослав поблагословив багатотисячну громаду свяченою водою, а бажаючим було роздано образки Блаженного Папи Івана Павла ІІ. На святі від парафії Воздвиження Чесного Хреста міста Броди був присутній голова мирянського руху Сокальсько-Жовківської єпархії о.Ярослав Царик –настоятель храму , від Бродівського деканату о.Степан Макар –декан Бродівський, а також голова Бродівської райдержадміністрації, п.Василь Стронський,та голова Бродівської районної ради, п.Ольга Шайдулліна.

031
031 031
048
048 048
076
076 076
107
107 107
124
124 124
194
194 194
210
210 210
242
242 242
248
248 248
254
254 254
265
265 265
271
271 271

 
Пошук по сайту
Друзі сайту
Християнський сайт Кіріос
Святе Письмо онлайн
Фото
Українська молодь - Христові м.Броди
Терко
Архів сайту
    Кнопка нашого сайту

    Парафіяльний сайт м.Броди

    Розмістіть нашу кнопку у вас на сайті
    Поширюймо слово Боже!
    На сайті
    На даний момент 226 гостей на сайті
    Каталоги
    casus telefon
    casus telefon
    film izle
    telefon dinleme programı
    casus telefon
    casus telefon
    casus telefon
    telefon dinleme
    casus telefon