Напередодні великого свята Христового Воскресіння, християни прибирають оселю, сповідаються, печуть Паску, а також підготовлюють інші компоненти Великоднього кошика. Серед цих компонентів важливе місце займають писанки. Особливо красивими та цінними є власноруч розписані яйця.

6 квітня 2012 року в приміщенні Бродівського Карітасу пройшов майстер-клас з писанкарства для учасників студії «Сто талантів» проекту «Соціально-психологічна підтримка дітей трудових мігрантів». Для проведення майстер-класу була запрошена п. Ірина Сулик зі Львова, яка є секретарем  і активним учасником Львівського УМХ. Цю вмілу майстриню-писанкарку запросив до Бродів о. Ярослав Царик, настоятель храму Чесного Хреста.

Молодь нашої парафії із задоволенням та особливою ретельністю виконували крок за кроком усі вказівки пані Ірини. Діти дізналися багато нового про способи виготовлення писанок. Вони самостійно спробували виготовити крашанки, крапанки, царапанки. На майстер-клас прийшли навіть наймолодші учасники студії, яким 5 та 6 років.

Керівник проекту та голова Бродівського УМХ Оксана Лотоцька розповіла дітям про символіку знаків писанки. Виготовлені витвори мистецтва діти повісять при вході до церкви, а також подарують близьким. Четверо дітей, залучених до проекту, матимуть можливість порадувати виготовленими власноруч подарунками найрідніших людей – батьків, що навідаються до них на свята  з-за кордону.

Майстер-клас привернув увагу місцевого телебачення, яке несподівано відвідало передвеликодній захід. Це дуже порадувало  дітей творчої студії.

 
casus telefon
casus telefon
film izle
telefon dinleme programı
casus telefon
casus telefon
casus telefon
telefon dinleme
casus telefon