29 квітня 2012 року за ініціативою о.Ярослава Царика голови Комісії мирян Сокальсько – Жовківської єпархії  УГКЦ у Бродах відбулися урочистості, присвячені 130-річчю з дня народження отця Адріяна Зафійовського, греко-католицького священика, громадського діяча та катехита шкіл у Бродах в 1908-1944 роках. У цих заходах взяли участь духовенство міста, голова районної ради Ольга Шайдулліна, керівник апарату райдержадміністрації Михайло Коб’ялковський, міський голова Анатолій Белей, депутат обласної ради Ірина Сех, внук отця Адріяна Юрій, правнуки Романа та Назар, племінник Богдан з родинами.

Панахиду у церкві Воздвиження Чесного Хреста відслужили священики Богдан Вихор, Ярослав Царик, Роман Біль, Петро Чаплюк, Павло Юрчак, Андрій Семенюк.

Звертаючись до присутніх о. Ярослав Царик, настоятель храму Чесного Хреста сказав, що життя отця Адріяна Зафійовського - це приклад  незламності та вірності Христовій церкві і українському  народу. Він проводив у Бродах велику діяльність, приділяючи особливу увагу  вихованню молоді. Йому довелося перейти через приниження і тортури під час арешту та ув’язнення. Але, не зважаючи на це, повернувшись із тюремних застінків, він проводив підпільні богослужіння і йшов туди, куди кликали його вірні підпільної церкви.

Далі урочиста процесія  вирушила із церкви до приміщення центральної районної бібліотеки. Ведуча Надія Степура розповіла, що саме тут  колись була жіноча школа, де багато часу викладав релігію отець Адріян. Також вона повідомила, що організатори цього заходу вирішили звернутися до влади з пропозицією назвати одну з нових вулиць у місті на честь о. Адріяна Зафійовського.

Міський голова Анатолій Белей, о. Ярослав Царик, праправнук о. Зафійовського Андріан та колишня учениця священика, багатолітня сестриця храму св. Юрія Ольга Сірко урочисто відкрили пам’ятну дошку, встановлену на фасаді ЦРБ, а бродівський декан Богдан Вихор та  священики Роман Біль і Петро Чаплюк, настотелі храмів св. Юрія та Пресвятої Трійці, де служив колись отець Адріян Зафійовський, освятили  її. Варто зазначити, що пам’ятна дошка виготовлена за кошти родини Зафійовських, а дашок над входом в бібліотеку встановлено завдяки спонсорській допомозі Ірини Сех.

Щиро подякував міський голова Анатолій Белей священикам нашого міста, які стали ініціаторами вшанування пам’яті цієї видатної особистості на Брідщині, родині Зафійовських, особливо внуку Юрію та правнуку Роману, які надали фінансову підтримку. «Ми не маємо права забувати таких людей, а на їх життєвому прикладі виховувати наших дітей, - сказав А. Белей».

Про те, що біографія отця Адріяна Зафійовського якнайкраще говорить нам якою складною була наша історія говорила у своєму виступі  депутат обласної ради Ірина Сех.

Слова вдячності на адресу тих, хто повертає з небуття імена українських патріотів, родині Зафійовських виголосила голова районної ради Ольга Шайдулліна.

Керівник апарату райдержадміністрації Михайло Коб’ялковський у своєму виступі сказав, що це була незламна людина, яка пройшла через тяжкі випробовування, але не зрадила своєму народу.

Від імені родини Зафійовських внук священика Юрій Зафійовський подякував духовенству і особисто о.Ярославові Царику, а також всій громаді нашого міста за те, що бережуть пам’ять про їхнього дідуся, адже Броди були дуже дорогими його серцю.

dsc_0228
dsc_0228 dsc_0228
dsc_0229
dsc_0229 dsc_0229
dsc_0255
dsc_0255 dsc_0255
dsc_0262
dsc_0262 dsc_0262
dsc_0266
dsc_0266 dsc_0266
dsc_0291
dsc_0291 dsc_0291
dsc_0295
dsc_0295 dsc_0295
dsc_0300
dsc_0300 dsc_0300
dsc_0305
dsc_0305 dsc_0305
dsc_0360
dsc_0360 dsc_0360

 
casus telefon
casus telefon
film izle
telefon dinleme programı
casus telefon
casus telefon
casus telefon
telefon dinleme
casus telefon